Gå til ny hjemmeside

Alle kan træne karate

Om det er for helbredets, motionens eller konkurrences skyld – for at lære selvforsvar eller sine egne grænser at kende. Enhver, der ønsker at udvikle sig fysisk og psykisk, vil få udbytte af træningen. Man kan træne alene eller i grupper, inde eller ude, med eller uden hjælpemidler – det er en metode, der passer alle.

Alle, mellem 10-100 år, kan optages som nye medlemmer i hele februar og september. Mød op til træning tirsdage kl. 20-21.15, torsdage kl. 20-21.30. Du kan eventuelt komme og kigge på en gang før du selv deltager i træningen, og tag endelig en ven eller to med. Du kan træne to gange gratis, dvs kommer du tredje gang til træning, skal du melde dig i klubben. I menuen øverst på siden finder du links til sider med træningstider og -steder.

Træning

Karate er en lang vej, som begynder med at man begynder. Man behøver ikke specielle evner eller særlig kondition for at komme i gang. Det er motivationen, der tæller, og viljen til at udføre noget perfekt.

I den daglige karatetræning kan man udvikle kropskontrol, smidighed, hurtighed, reflekser og styrke gennem en række forskellige øvelser, som med koordination og koncentration af muskelkraft og indre energi (kime) sigter mod den største og bedste effekt. Udbyttet af træningen varierer i forhold til alder, kropsbygning og trænings-indsats – men generelt kan man sige at børn og unge forbedrer deres balanceevne, hukommelse og disciplin. Hos 18 – 30 årige udvikles kraft, hurtighed, og deres reflekser skærpes. I 40-års alderen begynder man at kunne bruge sin indre kraft, træningen bevarer kroppens smidighed og styrke og man begynder at forstå den åndelige side af karate.

Mentalitet

Karate er en vej til et ændret liv igennem øvelser. I begyndelsen lægges der størst vægt på det fysiske: optræning af speciel muskulatur, forstærkning af knogler, smidighed. Dernæst trænes der i anvendelse af styrke fra indre organer. Den tredje fase er udvikling af den åndelige forbindelse.

Karate bygger på et holistisk menneskesyn med rod i zen og japanske traditioner. Psykisk udvikling, respekt for andre, selvrespekt og selvkontrol betyder lige så meget som kropslige færdigheder. Man lærer at bruge hele kroppen i forskellige former for forsvar og modangreb, arm-, ben- og kasteteknikker. Grundholdningen i karate er defensiv. Man kan kun retfærdiggøre praktisk anvendelse i nødværge. Men så er det også yderst effektivt.

Udstyr

Med hensyn til udstyr er almindeligt sportstøj i starten tilstrækkeligt, men efterhånden vil det være formålstjenligt med en karate-dragt (Gi). Prisen afhænger af kvaliteten (ca. 200-1.800 kr), og de fleste typer kan købes i Århus og København, men vi arrangerer også fællesindkøb af udstyr fra udlandet.